Doamna Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în vizită la Organizația Umanitară CONCORDIA

Ploiești, 7 decembrie 2023 – Doamna Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și doamna Cristina Mirela Cuculaș, Secretar General Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, au vizitat ieri, 6 decembrie, Centrul de Zi pentru Copii Casa AUSTRIA și Edu-Campus CONCORDIA din Ploiești.

Delegația ministerială a fost întâmpinată de reprezentanții Organizației Umanitare CONCORDIA la Centrul de Zi Casa Austria unde i-a întâlnit pe copiii înscriși în proiect și a participat la activitățile din centru. Cu această ocazie, doamna ministru Natalia-Elena Intotero a oferit cadouri copiilor de aici. Centrul de Zi Casa Austria este unul din cele trei Centre de Zi CONCORDIA care sprijină 120 de copii din comunitățile sărace din Ploiești și Odobești (Dâmbovița) să rămână în sânul familiei și să nu abandoneze școala.

Vizita a continuat la Edu-Campus CONCORDIA – Școala de Meserii și Școala Primară CONCORDIA. La Școala de Meserii CONCORDIA învață în prezent 16 tineri care au părăsit sistemul de protecție socială și care au ales să învețe o meserie, dar și alți 130 de elevi din liceele partenere din județ, care efectuează săptămânal stagiile de practică în atelierele școlii. Cu ocazia acestui eveniment, oaspeții au avut ocazia să guste din preparatele pregătite de tinerii brutari și să îi observe la lucru pe elevii atelierelor de ospătărie și bucătărie.

Vizita s-a încheiat la Școala Primară CONCORDIA, un proiect de educație incluzivă, unic în România, unde învață 86 de elevi, jumătate dintre aceștia provenind din medii vulnerabile – dezavantajați social sau financiar – și jumătate din familii ai căror părinți își pot permite plata unei taxe modeste de școlarizare.

„Oameni care au contribuit ca termenul IMPOSIBIL să fie POSIBIL prin: iubire, dăruire, perseverență, înțelegere și, mai ales, multă muncă. Felicitări, CONCORDIA – Echipă minunată!” , a spus doamna Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

”Ne-a onorat această vizită și ne bucură faptul că privim împreună către soluții care să vină în sprijinul copiilor săraci aflați în risc de abandon familial și școlar. De 32 de ani, CONCORDIA lucrează în slujba copiilor abandonați, însă în ultimii 10 am luat decizia să investim în centrele pentru copil și familie pentru că reprezintă soluția noastră sustenabilă de a lupta împotriva sărăciei extreme și pentru prevenția abandonului familial și școlar. Aceste centre reprezintă strategia noastră pentru următorii ani, în acest sens, începând cu anul 2021 Rețeaua Națională a Centrelor de Zi, ca o voce puternică în slujba acestor copii. În acest moment, rețeaua are 146 de membri din cele 800 de centre de zi la nivel național. Estimăm o nevoie de 3.000 de centre la nivel național, cu precădere în zonele rurale, unde 93% din comune nu pot ajuta copiii să rămână în familie sau să nu abandoneze școala. Ca să susținem primăriile din aceste comune, avem nevoie de un sistem de finanțare de la bugetul de stat pentru înființarea și susținerea, în fiecare comună, a unui centru de zi care să lucreze pe partea de prevenție.”, a declarat Diana Certan, Director Executiv CONCORDIA România.

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.